Friday, July 29, 2011

ေရႊစင္ဦး ႀကိဳက္တဲ႔ အညာစာဟင္းေလးမ်ား (၂)

စာေရးသူ-ေရႊစင္ဦး
အညာဟင္း အညာဟင္း နဲ႕ မလြယ္ဘူးဗ်.. ေန႕တိုင္း ဗမာျပည္ ေန ျပီး ကိုယ္ႀကိဳက္တာ ေစ်းထဲ ဝယ္ခ်က္ တာေတာင္ ဟင္းစပ္ မတည္႕ရင္ စားေကာင္းတာ မဟုတ္ဘူး...၊ ရာသီေပၚေလး ေတြ လည္းျဖစ္.. ရာသီဥတု အေျခအေန နဲ႔ လည္း ကိုက္မွ စားလို႕ ေကာင္းတာ..၊ ဒီေန႕ေတာ႔ အိမ္က ေဂြးေတာက္ ရြက္ေတြအမ်ားႀကီး လာပို႔ တယ္ (အဖူးေတြလည္း အမ်ားႀကီးဘဲ).. အိမ္ေရွ႕ ဗန္ဒါပင္ မွာ ႏွစ္ေပါင္းမ်ားစြာ တြယ္ကပ္ေပါက္ ေနတဲ႔ ေဂြးေတာက္ ႏြယ္ေတြက စားခ်င္တဲ႔ အခ်ိန္ စား တခါခ်က္ေတာ႔ ရတယ္.. ဒါေပမဲ႔ ဒီလို ႏုတဲ႔ အခ်ိန္ ဆိုရင္ေတာ႔ အိမ္ေတြ လိုက္ေဝ ေလာက္ေအာင္ရတယ္..။

က်ေနာ္ တို႕ ငယ္ငယ္ကေတာ႔ အိမ္ဝန္း ထဲမွာ ကို ေဂြးေတာက္ရုံႀကီး ရွိတယ္.၊ စားခ်င္တဲ႔ အခ်ိန္ ခူးစားရုံဘဲ..၊ ဘယာေၾကာ္ နဲ႔ ေၾကာ္..၊ ၾကက္ရုိး ဝက္ရုိး နဲ႔ ဟင္းေရ ခ်က္ ေကာင္းသလားမေမးနဲ႔...။

အခု ေဂြးေတာက္ရြက္ေၾကာ္ ကေတာ႔ ပုဇြန္ေျခာက္ ၾကက္သြန္ျဖဴ နီ ခရမ္းခ်ဥ္သီး နဲ႕ ေၾကာ္ပါတယ္..၊ မေၾကာ္ခင္ ေဂြးေတာက္ရြက္ သင္ၿပီးတဲ႔ အခ်ိန္မွာ ေရေႏြး နဲ႔ ျပဳတ္လိုက္ပါေသးတယ္..၊ အခါးေပါ႔ ေအာင္လို႕ လို႕ ေျပာပါတယ္ (ခ်စ္သမီးက) က်ေနာ္ ေၾကာ္ရင္ေတာ႔ ခါးခ်င္လို႕ ေဂြးေတာက္စားပါတယ္ဆို ေတာ႔ မျပဳတ္ေတာ႔ ပါဘူး..။

ေနာက္တခြက္ ကေတာ႔ ငါးေျခာက္ခ်က္ပါဘဲ.. ဒီႏွစ္ ဗမာျပည္မွာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ေတြ ေပါလိုက္တာ..၊ တပိသာ မွ ၂၀၀ ေလာက္ဘဲရွိမယ္ထင္တယ္..၊ ဟိုေန႕က ဧည္႕သည္ေတြ ဝယ္လာေပးတယ္.. အမ်ားႀကီးဘဲ.. အမွည္႕ခံထားစားတာ.. တပတ္ေလာက္ရွိၿပီ.. မကုန္ေသးဘူး..၊ အခု ငါးေျခာက္ကေတာ႔ အိမ္မွာ ဝယ္ထား တဲ႔ ငါးေျခာက္ကို တံုးတစ္ၿပီး အငံေပါ႔ေအာင္ ေရစိမ္ထားတယ္..၊ ခုနက ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြ အမ်ားႀကီး နဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴနီ နဲ႔ အႏွစ္ကို ေၾကေနေအာင္ ဆီသပ္ၿပီး မွ ငါးေျခာက္ထဲ႔..ေရထည္ၿပီး ခ်က္တယ္..၊ က်က္ခါနီးမွ ငရုပ္သီး စိမ္း အုပ္တယ္.. အနံေမႊးေအာင္လို႕...။

သရက္သီးကင္း ေလးေတြနဲ႔ တို႕တယ္..၊ ဝ ေအာင္စားသြားပါေနာ္..။

ညီမ မိုမိဂ်ိ ခ်က္ ခိုင္းတဲ႔ မန္က်ီးသီးစိမ္း ငါးပိခ်က္က မန္က်ီးသီး ၾကက္ဆူခ်ိန္မွ ခ်က္လို႕ေကာင္းတယ္.. အဲဒီၾကရင္ ခ်က္ေၾကြးမယ္ေနာ္...။

သရက္ကင္း ေလးက ေရစိမ္ထားတယ္.. အစီးေတြ ထြက္သြားေအာင္လို႕..... စားသာစား အားမနာနဲ႔.. ဒီေန႕ ဟင္းေရေတာ႔ မခ်က္လိုက္ရဘူး.. ေရေႏြးေလးနဲ႔သာ ေျမာခ်သြားေတာ႔ေနာ္.. တကယ္႕ ေရႊဖီမိုးလြတ္ လဘက္ေျခာက္ေလးခပ္ထားပါတယ္..။ ဟင္းစပ္က သိပ္ေတာ႔ မလုိက္ဘူး.. ေနာက္မွ လိုက္ဖက္ညီစြာ ခ်က္ေကၽြးပါမယ္ဗ်ာ....။

ေလးစားစြာျဖင္႔
ေရႊစင္ဦး

No comments:

Post a Comment