Friday, July 29, 2011

ေရႊစင္ဦး ႀကိဳက္တဲ႔ အညာစာဟင္းေလးမ်ား (၄)

စာေရးသူ-ေရႊစင္ဦး
ဒီေန႔ က်ေနာ္ တျခားစာတပုဒ္ေရး ၿပီး တင္မလို႕ပါ..၊ ဒါေပမဲ႔ ဆိုင္က ကေလး တေယာက္ရဲ႕ အေမ ပခုကၠဴ က လာလို႕ ႏွမ္းဖတ္ခ်ဥ္ လတ္လတ္ ေလးေတြ ယူလာပါတယ္ .... အဲဒါနဲ႔ အိမ္မွာ ႏွမ္းဖတ္ခ်ဥ္ သုတ္ ပါတယ္.. မိတ္ေဆြ မ်ားကို လည္း သတိရသြား တဲ႔ အတြက္ ဒီေန႔ ခ်က္တဲ႔ အညာစာဟင္းေလး တခ်ဳိ႕ ကို ႏွမ္းဖတ္ခ်ဥ္ နဲ႔ တြဲ တင္ေပး လိုက္ ပါတယ္။

ႏွမ္းဖတ္ခ်ဥ္ ကေတာ႔ က်ေနာ္ တို႕ အညာဘက္ ကဘဲ အစားမ်ားမယ္ထင္တယ္.. တခ်ဳိ႕က ေၾကာ္ စားတယ္.. တခ်ဳိ႕က သုတ္စားတယ္.. ၂မ်ဳိးစလံုး ေကာင္းပါတယ္..၊ အိမ္မွာေတာ႔ ေမေမ က ႏွမ္းဖတ္ခ်ဥ္ သုတ္ရင္ ငါးဖမ္းမ ကို ေၾကာ္ေပးတယ္..၊ ေနာက္ၿပီး ဟင္းရြက္စံု ဟင္းရည္ခ်က္တယ္..၊ အခုေတာ႔ ငါးဖမ္းမ မရခဲ႔ တဲ႔ အတြက္ ငါးဥခ်က္ ဘဲ ခ်က္လိုက္ရတယ္... ငါးဖမ္းမ က ခ်က္ျခင္းေၾကာ္ရင္ က်ေနာ္တို႕ က သိပ္မစားပါဘူး... ဒီေန႔ ဝယ္တယ္ဆိုရင္ သူ႕ ကို ဘိုက္ခြဲ ၿပီး အထဲက ဟာေတြထုတ္.. ၿပီး ဆားသိပ္ ထားပါတယ္..၊ ေနာက္ေန႕မွ ဆားေတြ စင္ေအာင္ ေဆးၿပီး ေၾကာ္ပါတယ္.. ဘိုက္နားေလးက အဆီ ပါတဲ႔ အပိုင္း ေလး က စားအေကာင္းဆံုးပါ...။

ကဲ ဒီေန႔ ဟင္းေလး ေတြ ခ်က္ရေအာင္... ႏွမ္းဖတ္ခ်ဥ္ ကို ၾကက္သြန္နီ၊ျဖဴ ပါးပါးလွီး.. နံနံပင္.. ေရွာက္ရြက္ ပါးပါးလွီး ၿပီး ဆား အခ်ဳိမႈံ နဲနဲ နဲ႕ ဆီမ်ားမ်ား နဲ႔ သုတ္ထား တဲ႔ ႏွမ္းဖတ္ခ်ဥ္ သုတ္ ကတခြက္ပါ.။

ငါးဥခ်က္ ကေတာ႔ ငါးဥေတြ ကို ေရေႏြး ပြက္ပြက္ဆူ ထဲ ထည္႕ ၿပီး မာသြားေအာင္ လုပ္.... ၿပီးမွ အတံုး ေလးေတြ တံုးၿပီး... ဂ်င္း ၾကက္သြန္ျဖဴ/ နီ ဆီသတ္ၿပီး ခ်က္ပါတယ္...၊ စိမ္႔စိမ္႔ ေလး နဲ႔ ေကာင္းတဲ႔ ငါးဥ ခ်က္ က ေလး ပါ...။

ေနာက္ တခြက္ကေတာ႔ ဟင္းရြက္စံု ဟင္းရည္ပါ..၊ ဟင္းရြက္ ကေတာ႔ စံုသလား မေမးနဲ႔ က်ေနာ္ သိသေလာက္ ေျပာျပရရင္ ဆူးပုတ္ကေလး.. ဂံုရြက္.. ျပည္ပန္းညဳိ.. ႏြားရွာႀကီးရြက္.. ေဂြးေထာက္ရြက္... သဖန္းရြက္.. ရဲယိုရြက္ ..သနပ္ရြက္.. နဲ႔ တျခား က်ေနာ္ မသိတဲ႔ အရြက္ေတြလည္း ပါပါ တယ္...။

ဟင္းရြက္စံု ဟင္းရည္ ခ်က္တာက ေတာ႔ ေရေႏြးထဲမွာ ငံျပာရည္..ပုဇြန္ေျခာက္ .. ၾကက္သြန္နီ ပါးပါးလွီး ၾကက္သြန္ျဖဴ မ်ားမ်ား မညက္ေအာင္ ေထာင္းထည္႔ ပါတယ္.. အဲဒါ ကို ဆူေအာင္ ဟင္းရည္အိုး က်ေအာင္ တည္ထားပါတယ္.. ပြက္ပြက္ဆူ မွ ဟင္းရြက္ေတြ ကို ခပ္ပါတယ္.. ခဏေလး ဘဲ ထားၿပီး ျပန္ဆည္ ထားပါတယ္.. စားခါနီး မွ ဟင္းရြက္ေတြကို ပန္းကန္ထဲ အရင္ထည္႔ အေပၚက ဟင္းရည္ပူပူ ကို ေလာင္းထည္႔ ပါတယ္.. ဘယ္အခိ်န္စားစား ဟင္းရြက္ ႏူးသြားမွာ မပူ ရေတာ႔ပါဘူး.. ကဲ ဟင္းရြက္စံု ဟင္းရည္ေလး ေသာက္လိုက္ၾကအုန္းေနာ္...။

ေနာက္တခြက္ ကေတာ႔ ပိႏၷဲသီး ႏုႏုေလး ေတြကို ခ်က္ထားပါတယ္.. ခင္ဗ်ား တို႕ေတာ႔ ႀကိဳက္လား မသိဘူး.. က်ေနာ္ ေတာ႔ အရမ္းႀကိဳက္ပါတယ္.. အာလူး နဲနဲ ေလး နဲ႔ အသားဟင္း ခ်က္သလိုဘဲ ခ်က္ရပါ တယ္... ၊ က်မ္းမာေရး အတြက္ လည္းေကာင္းသလို အရသာ လည္း ရွိပါတယ္...။

ဟင္းက သိပ္ မစံုေတာ႔ စားလို႕မွ ေကာင္း ရဲ႕လား မသိဘူး... ကဲ စားၿပီးရင္လည္း .. လက္ေဆးအုန္း လို႕ ေျပာမလို႕ပါ.. ဟင္းဘိုး မေတာင္း ေတာ႔ပါဘူး..။

ေလးစားစြာျဖင္႔
ေရႊစင္ဦး

No comments:

Post a Comment