Friday, July 29, 2011

ေရႊစင္ဦး ႀကိဳက္တဲ႔ အညာစာဟင္းေလးမ်ား (၆)

စာေရးသူ-ေရႊစင္ဦး
ကဲ ေရႊစင္ဦး ေလး ဘာေရးရမလည္း တေန႕ တေန႕ ေရးဖို႕ စဥ္းစားရတာလည္း အေမာသား… အညာဟင္း ေလး ခ်က္ၿပီး ဘဲ ေကၽြးရမလား… ခ်စ္ကုိယ္ေတြ႕ ေလး ေရးၿပီးေတာ႔ စာဖတ္သူ ညီမ မ်ားကို ကိုယ္နဲ႕ အတူ မိုက္မိမွားေအာင္ စြဲေဆာင္ရမလား …

အင္း တခါ တေလေတာ႔ လည္း ေရႊစင္ဦး ေလး အားငယ္တယ္ဗ်ာ ….. ေလာကႀကီးအတြက္ အက်ဳိး ရွိရာ ရွိေၾကာင္း ဘာမွ မေရးႏိုင္တဲ႔ အျပင္ စားစရာ နဲ႔ ခ်စ္စရာ အင္း..ရွက္မ်ားရွက္မိပါရဲ႕.. ကဲ သန္ရာ သန္ရာ လို႕သာ သေဘာထားလိုက္ၾက ပါေတာ႔ဗ်ာ……

ဒီေန႕ေတာ႔ အညာဟင္းေလး ေတြ မခ်က္တာ ၾကာလို႕ ဟင္းေလး ခ်က္ေကၽြးလိုက္အုန္းမယ္ ... စဥ္းစား ထားတယ္ ….. ခ်စ္ညီမ မ်ားကလည္း ေတာင္းဆိုၾကတယ္ ဆိုေတာ႔……

က်ေနာ္ ငယ္ငယ္က ဒီအခ်ိန္ ဆိုရင္ ေမေမ အျမဲခ်က္ေကၽြးတဲ႔ ရာသီစာ ေလးပါ … တခ်ဳိ႕ အရပ္က လူမ်ားေတာ႔ စားေလ႔ ရွိမရွိ မသိဘူး.. က်ေနာ္ တို႕ အညာမွာေတာ႔ ေပၚတဲ႔ အခ်ိန္မွာ အၿမဲတမ္း ခ်က္ေလ႔ ရွိပါတယ္… ခ်ဥ္ၿဖံဳးၿဖံဳး ေလးနဲ႔ အင္မတန္ ထမင္းဝင္ပါတယ္…

နာမည္ ၾကားရင္ေတာ႔ တမ်ဳိးမ်ား ျဖစ္သြားမလားမသိဘူး အဟဲ.. ေဂြးသီး ပါတဲ႔ဗ်ာ… အမွန္ေတာ႔ ေတာေဂြးသီးေလး ေတြပါ… က်ေနာ္ တို႕ စားေနၾက အခ်ဥ္ ေပါင္း လုပ္တဲ႔ ေဂြးသီး မဟုတ္ပါ.. ခ်က္စားတဲ႔ ေဂြးသီး ေလးေတြပါ.. မခ်က္ခင္က ဓါတ္ပံု ရုိက္ဘို႕ေမ႕သြားတယ္.....

အဲဒီ ေဂြးသီး ခ်က္ရင္ အရင္ဆံုး ေဂြးသီးေလး ေတြကို ေရျမဳတ္ရုံ ထဲ႔ ျပဳတ္ရပါတယ္… ခဏေန ေဂြးသီးေလး အိသြားရင္ ေရေအးထဲ ျပန္စိမ္ၿပီးေတာ႔ အခြံခြာရပါတယ္ အထဲက ျဖဴျဖဴေလး ကို ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၾကက္သြန္ ျဖဴ-နီ ဆီသတ္ၿပီးေတာ႔ ငပိနဲနဲ ငရုပ္သီး နဲနဲ နဲ႔ ခ်က္ရပါတယ္ .. ပုဇြန္ေျခာက္ ေလး ထဲ႔ ခ်က္ရင္ေတာ႔ ပိုေကာင္း ပါတယ္…

ေရႊစင္ဦးငယ္ငယ္က ကေတာ႔ ပုဇြန္ေျခာက္ အစား ဒံုးေျခာက္ (ပုဇြန္ေျခာက္ အႀကီးႀကီး) ေတြ ထဲ႔ ခ်က္ ဘို႕ ေမေမ႔ ကို ပူစာ ပါတယ္… ေနာက္ေတာ႔ ဒံုးေျခာက္ ဆိုတာ မျမင္အပ္တဲ႔ အရာ ဆိုၿပီး ေစ်းထဲက ေပ်ာက္သြားပါတယ္… အင္း ရွိခဲ႔ရင္လည္း ဝယ္စားႏိုင္မွာ မဟုတ္ေတာ႔ ပါဘူး… ေရႊစင္ဦး တို႕နဲ႔ လားလား မွ မသက္ဆိုင္ေသာအရာ ေတြ ျဖစ္သြား ပါၿပီ….

ကဲ..အဲဒီ ေဂြးသီး ငပိခ်က္ေလး က တခြက္.. (ဆီနဲနဲ မ်ားသြားလို႕ ဆီျပန္စစ္ ထားရပါတယ္) ေနာက္ ခ်စ္ညီမ က ေစ်းထဲက ငါးခုံးမတုတ္ ဆိုလား ရခဲ႔လို႕တဲ႔ အဲဒါေလးကို ဂ်င္း ၾကက္သြန္ျဖဴ ငံျပာရည္ အခ်ဳိမႈန္႔ နဲနဲ နဲ႔ ျပဳတ္ပါတယ္… အင္းငါးေပါင္းေပါ႔..  ေရေလးခန္းသြားမွ နံနံပင္ ေလး အုတ္လိုက္တယ္.. အဲဒီငါးေလး က အခ်ဳိေလးေလး နဲ႔ ေတာ္ေတာ္ ေကာင္းပါတယ္.. အရုိးေတာ႔ နဲနဲမ်ားတယ္…

ေနာက္တခြက္ ကေတာ႔ ဝက္ေျခေထာက္ ကို ႏူးေနေအာင္ျပဳတ္ၿပီး ကန္စြန္းရြက္ နဲ႔ မႈိေျခာက္ ပန္းေျခာက္ ခတ္ထားပါတယ္….. ဝက္သား စားသူေတြ အတြက္ေပါ႔…

ေနာက္တခြက္ကေတာ႔ ငံျပာရည္ခ်က္ပါ.. ဟုိတေလာက က်ေနာ္႔ ကို ငံျပာရည္ ႀကဲ ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္း ေရႀကဲ နဲ႔ ခ်က္ေၾကြး တာ ဘေလာ႔ေပၚ မွာ က်ေနာ္ က ေအာ္ထားေတာ႔ အခု ငံျပာရည္ ခ်က္ ကေတာ႔ ရွယ္ ခ်က္ထားပါတယ္...

ၾသ ေနာက္တခြက္ ကေတာ႔ ႏုိ႕ခဲခ်က္ပါ.. အိမ္မွာ ေတာ႔ ခ်စ္ခ်စ္ႀကီး က ငါးဟင္း ၾက ေတာ႔လည္း အရုိးမ်ား သတဲ႔ အသား ၾကေတာ႔ မစား ဆိုေတာ႔ ႏို႕ခဲခ်က္ နဲ႔ ပဲ နဲ႔ ဘဲ ခ်က္ေၾကြးရပါတယ္ အညာ ႏို႕ခဲခ်က္ေလးပါ…. ေနာက္ ပုဇြန္ေျခာက္ေလး နဲ႔ ခဝဲသီး အရည္ေသာက္ ေလးပါ....

ခ်က္တဲ႔ ဟင္းအားလံုးဟာ အညာဟင္း ေတြ ျဖစ္ခ်င္မွ ျဖစ္မွာပါဗ်ာ… ဒါေပမဲ႔ အညာသူ ေရႊစင္ဦး ခ်က္ေတာ႔ အညာဟင္းသာ မွတ္လိုက္ၾကပါ…

ကဲ… စားလိုက္ၾက စို႕ အားရပါးရ…


ဟင္းေတြ ကေတာ႔ အေကာင္းႀကီး မဟုတ္ပါဘူး .....  သူလိုကိုယ္လို စားၾကတဲ႔ ဟင္းေလးေတြ ပါဘဲ....

သတိ.. အေၾကြးသီးခံပါ...
လာေရာက္အားေပးတဲ႔ အတြက္ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္....
ဒီေန႔ ေရာင္းရေငြသည္ နက္ျဖန္အတြက္ အရင္း... (ဘာရယ္.. မဟုတ္ပါဘူး ဟင္းေရာင္းစားမလို႕ က်င္႔ေန တာပါ)

ေလးစားစြာျဖင္႔
ေရႊစင္ဦး
.
(.... ခ်စ္ေသာ ဘေလာဂါ အေပါင္း တို႕ အခု ဘေလာ႔ဂ္ ေတြ ပိတ္ထားတဲ႔ အတြက္ ဝင္ရခက္ေန ပါတယ္ ... ပိုစ္႔ တင္ဘို႕လည္း ခက္ပါတယ္... ဒါေၾကာင္႔ ေရႊစင္ဦး ေလး အလည္ မေရာက္ခ႔ဲရင္ ခြင္႔ လႊတ္ၾကပါ... )

No comments:

Post a Comment